Ovndampet laks med grøntsager, kartofler og appelsinsalat
Kan være klar om 45 minTænd ovnen på 200°.
Skræl kartoflerne og gulerødderne, del dem i lige store stykker og sæt dem til at koge i hver sin gryde.
Læg laksefileterne i et ovnfast fad og hæld vand og olivenolie ved, så det knapt dækker toppen af fileterne. Skær hvidløget i 4 dele og læg det ned mellem laksestykkerne, sammen med halverede tomater. Skær limefrugten i tynde skiver og læg dem oven på laksen sammen med hakket persille.
Dæk det ovnfaste fad med sølvpapir og sæt det i ovnen ved 200° indtil kartoflerne er kogt færdige, ca. 25 minutter.
Salat
Skær hvidkålen i tynde strimler, appelsinerne i små stykker og tilsæt rosinerne. Lad det gerne trække i 30 minutter.
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til ovndampet laks
Laks
6 laksefiléter
5 dl vand
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
10 cherrytomater
1 limefrugt
1/2 dl frisk persille
Salt og friskkværnet peber
25 kartofler
10 gulerødder
Salat
1/2 hvidkål
3 appelsiner
1 dl rosiner