Opskrift
Yoğurtlu Erişte hedder retten i Tyrkiet, som Anna Paul er blevet berømt på ved at tilsætte karry. Denne opskrift er den autentiske, tyrkiske version. Kaldes også Yoğurtlu makarna.
I smag minder retten her meget om den tyrkiske morgenmad, cilbir.
Sådan gør du:
Kog pastaen al dente i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem 2-3 spsk kogevand.
Rør yoghurt og presset hvidløg sammen i en skål. Smag til med salt.
Bland den varme pasta med yoghurtblandingen og lidt af pastavandet, så saucen bliver silkeblød.
Smelt smørret i en lille pande og tilsæt mynte og paprika. Lad det bruse kort, til krydderierne frigiver duft og farve.
Hæld smørret over pastaretten og servér straks.

Ingredienser
200 g pasta (f.eks. båndpasta eller små pastatyper som penne)
1,5 dl græsk yoghurt 10 %
1 fed hvidløg (presset eller revet)
25 g smør
1 tsk hakket frisk mynte (eller tørret)
½ tsk paprika (sød eller røget)
Salt efter smag
Allergener
Gluten (pasta), mælk (yoghurt og smør).
Sundhed
Retten er rig på mælkeprotein og calcium fra yoghurten, men også relativt høj i mættet fedt. Kan indgå som del af en varieret kost, men bør nydes med omtanke ift. fedtindhold.
Sværhedsgrad
Let – kræver få ingredienser og grundlæggende teknikker.