>

>

Tyrkisk pastaret med yoghurt, smør og frisk mynte

20 minutter

20 minutter

|

|

2 personer

2 personer

Tyrkisk opskrift
Tyrkisk opskrift

Tyrkisk pastaret med yoghurt, smør og frisk mynte

Tyrkisk pastaret med yoghurt, smør og frisk mynte

"Cremet, varm og aromatisk – den let syrlige yoghurt og nøddeagtige smørsauce skaber en uimodståelig kontrast"

"Cremet, varm og aromatisk – den let syrlige yoghurt og nøddeagtige smørsauce skaber en uimodståelig kontrast"

Opskrift af Lars Holmgaard

Supernem

Pris, CO2 og kød per person

Pris, CO2 og kød per person

11 kr

11 kr

|

610 g CO2e

610 g CO2e

|

0 g kød

0 g kød

Energifordeling

Energifordeling

16% protein

|

45% fedt

|

39% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

530 kcal

530 kcal

Loading...

20 minutter

|

2 personer

Tyrkisk opskrift

Tyrkisk pastaret med yoghurt, smør og frisk mynte

Cremet, varm og aromatisk – den let syrlige yoghurt og nøddeagtige smørsauce skaber en uimodståelig kontrast

Cremet, varm og aromatisk – den let syrlige yoghurt og nøddeagtige smørsauce skaber en uimodståelig kontrast

Af Lars Holmgaard

Per person:

11 kr

610 g CO2e

0 g kød

Energifordeling

16% protein

45% fedt

39% kulhydrat

530 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Yoğurtlu Erişte hedder retten i Tyrkiet, som Anna Paul er blevet berømt på ved at tilsætte karry. Denne opskrift er den autentiske, tyrkiske version. Kaldes også Yoğurtlu makarna.

I smag minder retten her meget om den tyrkiske morgenmad, cilbir.

Sådan gør du:

Kog pastaen al dente i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem 2-3 spsk kogevand.

Rør yoghurt og presset hvidløg sammen i en skål. Smag til med salt.

Bland den varme pasta med yoghurtblandingen og lidt af pastavandet, så saucen bliver silkeblød.

Smelt smørret i en lille pande og tilsæt mynte og paprika. Lad det bruse kort, til krydderierne frigiver duft og farve.

Hæld smørret over pastaretten og servér straks.

Ingredienser

200 g pasta (f.eks. båndpasta eller små pastatyper som penne)

1,5 dl græsk yoghurt 10 %

1 fed hvidløg (presset eller revet)

25 g smør

1 tsk hakket frisk mynte (eller tørret)

½ tsk paprika (sød eller røget)

Salt efter smag

Allergener

Gluten (pasta), mælk (yoghurt og smør).

Sundhed

Retten er rig på mælkeprotein og calcium fra yoghurten, men også relativt høj i mættet fedt. Kan indgå som del af en varieret kost, men bør nydes med omtanke ift. fedtindhold.

Sværhedsgrad

Let – kræver få ingredienser og grundlæggende teknikker.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn