Brød

Dyk ned i duften af friskbagt lykke, hvor sprøde skorper og lune, luftige krummer mødes i en verden af gyldne øjeblikke. Her i brødets univers finder du opskrifter, der spænder fra rustikke surdejsbrød med knasende skorper til bløde, dampende boller, som smelter på tungen.

Nyeste

Pris

CO2

Kød

Tid

Kcal

20 min

|

2

|

2 kr / person

Italiensk opskrift

240 kcal

|

110 g CO2

|

30 g kød

20 min

|

2

|

7 kr / person

Dansk opskrift

270 kcal

|

220 g CO2

|

0 g kød

800 min

|

4

|

3 kr / person

Italiensk opskrift
Billede af grydebrød

320 kcal

|

130 g CO2

|

0 g kød

20 min

|

4

|

4 kr / person

Dansk opskrift

320 kcal

|

250 g CO2

|

0 g kød

75 min

|

10

|

5 kr / person

Dansk opskrift
Billede af pølsehorn

500 kcal

|

550 g CO2

|

50 g kød

70 min

|

4

|

16 kr / person

Dansk opskrift
Billede af stenalderbrød

710 kcal

|

700 g CO2

|

0 g kød

60 min

|

5

|

2 kr / person

Dansk opskrift
Billede af snobrød over bål

290 kcal

|

200 g CO2

|

0 g kød

510 min

|

8

|

4 kr / person

Billede af grovboller med spelt

340 kcal

|

180 g CO2

|

0 g kød

600 min

|

4

|

3 kr / person

Fransk opskrift
Billede af to baguettes

470 kcal

|

200 g CO2

|

0 g kød

80 min

|

8

|

3.75 kr / person

Dansk opskrift
Billede af hjemmebagte boller

310 kcal

|

350 g CO2

|

0 g kød

Nyeste

Pris

CO2

Kød

Tid

Kcal

20 min

|

2

|

2 kr / person

Italiensk opskrift

240 kcal

|

110 g CO2

|

30 g kød

20 min

|

2

|

7 kr / person

Dansk opskrift

270 kcal

|

220 g CO2

|

0 g kød

800 min

|

4

|

3 kr / person

Italiensk opskrift
Billede af grydebrød

320 kcal

|

130 g CO2

|

0 g kød

20 min

|

4

|

4 kr / person

Dansk opskrift

320 kcal

|

250 g CO2

|

0 g kød

75 min

|

10

|

5 kr / person

Dansk opskrift
Billede af pølsehorn

500 kcal

|

550 g CO2

|

50 g kød

70 min

|

4

|

16 kr / person

Dansk opskrift
Billede af stenalderbrød

710 kcal

|

700 g CO2

|

0 g kød

60 min

|

5

|

2 kr / person

Dansk opskrift
Billede af snobrød over bål

290 kcal

|

200 g CO2

|

0 g kød

510 min

|

8

|

4 kr / person

Billede af grovboller med spelt

340 kcal

|

180 g CO2

|

0 g kød

600 min

|

4

|

3 kr / person

Fransk opskrift
Billede af to baguettes

470 kcal

|

200 g CO2

|

0 g kød

80 min

|

8

|

3.75 kr / person

Dansk opskrift
Billede af hjemmebagte boller

310 kcal

|

350 g CO2

|

0 g kød

Historie

Bagning har været en hjørnesten i menneskets kultur i over 10.000 år, fra de første kornmarker i oldtidens Mesopotamien til de moderne ovne i dit køkken. Allerede for 4.000 år siden eksperimenterede babylonerne med de første gærdeje, og i det antikke Grækenland blev brødet et symbol på fællesskab og overflod. I middelalderen spredte kornsorter og nye teknikker sig med handlende langs Silkevejen, mens renæssancens bagere i Paris løftede kunsten til nye højder – de første “boulangeries” så dagens lys, og her opstod idéen om de luftige franske baguettes, vi elsker i dag.

I vores egen tid har bagning gennemgået en sand revolution: surdejen er genopstået som den sunde, smagfulde helt i enhver husholdning, og hjemmebagt brød forbindes med både slow living og bæredygtighed. Måske drømmer du om sprødt speltbrød med kerner, klassisk franskbrød med gylden skorpe eller det tætte, saftige rugbrød, som er danskernes foretrukne morgenmadsselskab?

Uanset om du er nybegynder eller garvet bager, finder du her på siden en skattekiste af opskrifter på brød, der både ærer traditionerne og omfavner nutidens madpræferencer. Gør som knejsende bagermestre før dig: eksperimentér med forskellige meltyper, justér surdejen efter smag, og lad ovnen skabe magi i dit hjem. Dyk ned i bagningens historie, føl glæden ved at se dejen hæve, og nyd duften af friskbagt brød – hele vejen fra forhistoriske kornmarker til dit bord. God fornøjelse med bagningen!

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn