>

>

Pølsehorn 8 stk

75 minutter

75 minutter

|

|

10 personer

10 personer

Dansk opskrift
Dansk opskrift

Pølsehorn 8 stk

Pølsehorn 8 stk

"8 gode og sprøde pølsehorn. Perfekte til børnefødselsdage og dagen efter. Hornene kan fryses."

"8 gode og sprøde pølsehorn. Perfekte til børnefødselsdage og dagen efter. Hornene kan fryses."

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af pølsehorn
Billede af pølsehorn

Pris, CO2 og kød per person

Pris, CO2 og kød per person

5 kr

5 kr

|

550 g CO2e

550 g CO2e

|

50 g kød

50 g kød

Energifordeling

Energifordeling

13% protein

|

47% fedt

|

40% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

500 kcal

500 kcal

Loading...

75 minutter

|

10 personer

Dansk opskrift

Pølsehorn 8 stk

8 gode og sprøde pølsehorn. Perfekte til børnefødselsdage og dagen efter. Hornene kan fryses.

8 gode og sprøde pølsehorn. Perfekte til børnefødselsdage og dagen efter. Hornene kan fryses.

Af Lars Holmgaard

Billede af pølsehorn
Billede af pølsehorn

Per person:

5 kr

550 g CO2e

50 g kød

Energifordeling

13% protein

47% fedt

40% kulhydrat

500 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt og rør gæren i. Lad det trække i 5 min. og tilsæt derefter creme fraiche.

Hæld mel i en stor skål, smuldr margarinen heri og tilsæt salt, vand, gær og fromage frais fra gryden og æg. Slå dejen sammen og tilsæt evt. mere mel, så dejen er tilpas fast mens den æltes i et par minutter.

Lad dejen hæve i 30 min.

Del dejen i 3 dele, som rulles ud i cirkler. Hver cirkel deles i 8 trekanter. Læg en smule ost og en halv pølse i den brede ende på hver trekant og rul dejen sammen til et horn.

Tænd ovnen på 225° mens hornene hæver i 15 min.

Pensl pølsehornene med mælk og bag dem i 12 min ved 225°.

Ingredienser

  • 1 dl vand

  • 50 g gær

  • 2 dl fromage frais

  • 425 g mel

  • 1 tsk salt

  • 75 g margarine

  • 12 pølser

  • 1 æg

Allergener

Gluten (hvedemel), mælk (fromage frais, margarine – afhængigt af mærke), æg, muligvis selleri (i pølser), evt. soja (i margarine eller pølser)

Sundhed

Pølsehorn er en praktisk og velsmagende løsning, men ernæringsmæssigt er det en energifyldt og forholdsvis salt snack.

  • Dejen er gjort lidt lettere med fromage frais, hvilket trækker op

  • Pølserne bidrager med protein, men også en del mættet fedt og salt, især hvis der bruges traditionelle wienerpølser

  • Brøddelen giver hurtige kulhydrater og begrænset fiber, medmindre fuldkorn anvendes
    Alt i alt en balanceret snack i små mængder, men ikke velegnet som daglig hovedmåltid uden tilføjelse af grønt eller sundere sides.

Historie

Pølsehornets historie

Pølsehorn som koncept er en moderne fusion mellem klassisk brød og den populære pølse – og selvom retten i dag anses som dansk madpakkeklassiker, har den faktisk internationale rødder. Inspirationen stammer fra centraleuropæiske retter som Würstchen im Schlafrock i Tyskland og pigs in a blanket i USA og Storbritannien. Disse versioner dukkede op i begyndelsen af det 20. århundrede og blev populære på grund af deres nemme tilberedning og høje tilfredsstillelsesfaktor.

Fra Wienerpølser til børnefødselsdage

I Danmark blev pølsehorn især udbredt i 1980’erne og 1990’erne, hvor wienerpølsen og det luftige brød blev kombineret i en enkel, bagt snack, der hurtigt fik status som fast inventar i børnefødselsdage, udflugter og madpakker. Det var især praktikaliteten – brød og kød i én pakke – der gjorde pølsehorn til en favorit blandt forældre og institutioner.

Samtidig begyndte supermarkeder og bagerier at sælge færdiglavede pølsehorn, hvilket yderligere populariserede retten. Mange danskere begyndte dog også at bage dem hjemme, ofte med personlige tilpasninger som ostefyld, ketchup eller grovere meltyper.

Et fleksibelt fænomen i moderne køkken

I dag ses pølsehorn både i klassisk form og i moderne variationer med groft mel, plantepølser og glutenfri dej. De er blevet en fast bestanddel af det danske hverdagskøkken – nemme at fryse, tage med på farten og servere for både børn og voksne. Retten forener det simple og det tilfredsstillende, og netop dét gør pølsehorn til en vedvarende favorit i det danske madhjerte.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn