Billede af ristaffel med kylling

Ristaffel med kylling og masser af lækkert tilbehør

Kan være klar om 1 time

Selvom rijsttafel oprindeligt kommer fra Indonesien, så er det en meget populær ret i Holland - deraf den lidt anderledes stavemåde end det danske ristaffel. Den består af en masse små stærke retter man spiser sammen med ris, men i denne lidt fordanskede udgave er det blevet til kylling i karrysovs med ris og masser af grøntsager og lækkert tilbehør.

Sådan gør du:

Afpuds kødet
Afpuds kyllingen for sener og skær kødet i mindre stykker.

Svits løg og kylling og lad det simre i bouillon
Rist karryen i margarinen og tilsæt finthakket løg, som svitses kort i et par minutter sammen med koriander og spidskommen inden du tilsætter kyllingestykkerne. Tilsæt hønsebouillon og lad det simre i 20 minutter mens tilbehøret og risene forberedes.

Kog risene
Hæld risene i en gryde og tilsæt vandet. Når det koger så hælder du 1 tsk salt ved og skruer ned for blusset så risene kun lige står og simrer under låg.

Tilbehør
Kog æggene og skær dem, æbler og ananas i små stykker. Skær bananerne i skiver og rist dem kort på en grillpande i olie blandet med karry - det ser flot ud og det smager lækkert. Rist rejerne kort i olie blandet med tomatpuré.

Lav sovsen færdig
Når du er færdig med at lave tilbehøret, hakker du de to æbler i 1 cm store stykker og tilsætter dem karryretten. Lad det simre i 4-5 minutter inden du hælder madlavningsfløden ved. Når retten lige har været oppe at koge, så er karrysovsen med kylling færdig og klar til servering.

Server retten med basmatiris og tilbehøret arrangeret i små skåle. God appetit!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til ristaffel med kylling


Ristaffel
500 g kylling
1 løg
2 spsk karry
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk koriander

5 dl hønsebouillon

2 æbler
250 ml madlavningsfløde

1 tsk

Salt, peber

Tilbehør
2 æbler
2 æg
2 dl rosiner
2 bananer
1 dl saltede peanuts
1 dl mango chutney
1 dl ananas

1 dl rejer
1 spsk tomatpuré

Ris
4 dl basmatiris
6 dl vand
1 tsk salt