Billede af tikka Masala

Tikka Masala med indisk agurkeraita og basmatiris

Kan være klar om 1 time og 30 minutter

Hak hvidløg, chili og ingefær fint og hæld det sammen med krydderierne, 1 dl græsk yoghurt og limesaften i en lille plastikpose sammen med kyllingestrimlerne. Pres luften ud af posen og bind en knude - derefter er det meget nemt at ælte tikka masala marinaden godt rundt om kyllingestykkerne. Læg posen i køleskabet i mindst 1 time, gerne et døgns tid.

Hak løg, hvidløg, mandler og ingefær og svits det kort på en sauterpande inden du tilføjer tomatpuré, gurkemeje og vand. Varm sovsen op og tilføj posen med de marinerede kyllingestrimler. Læg låg på tikka malasala retten og lad det simre i 15-20 minutter indtil kyllingen er gennemstegt.

Ris
Imens tikka masalaen står og simrer, hælder du risene i en gryde, kommer vand og salt ved og skruer helt op for blusset. Når det koger skruer du ned så risene kun lige står og småkoger. Læg låg på og lad det stå og koge indtil vandet er kogt væk - det plejer at passe med at kyllingen er gennemstegt.

Indisk agurkeraita
Hak agurken og bland den sammen med den græske yoghurt - smag til med salt og spidskommen. Det giver et fint, let og frisk supplement til den gode kraftige smag fra tikka masalaen. Drys lidt hakkede korianderblade eller persille over retten og server!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til tikka Masala


Marinade
500 g kylling i strimler

1 dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 spsk ingefær
1/2 frisk chili
5 blade frisk koriander

2 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
2 tsk groft havsalt
Saften fra en lime

Sovs
1/2 løg
2 fed hvidløg
2 tsk ingefær
1/2 dl mandler
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
1 tsk gurkemeje

3 dl vand
1/2 dl piskefløde

Indisk agurkeraita
1,5 dl græsk yoghurt
1 agurk
1 tsk salt
1/2 tsk spidskommen

Ris
5 dl basmatiris
7,5 dl vand
1 tsk salt