Billede af svensk pølseret

Svensk pølseret med frisk purløg

Kan være klar om 40 min

For at lave svensk pølseret skal du først skrælle kartoflerne, koge dem møre i en stor gryde og hælde vandet fra. Skær dem derefter i små stykker og hæld kartoflerne over i en skål eller lignende.

Hak løget og svits det kort i olie eller margarine i den store gryde som kartoflerne blev kogt i. Tilsæt pølser skåret i små stykker og paprika. Skru ned for blusset og tilsæt tomatpuré, ketchup og kartofler. Tilsæt også mælk lidt efter lidt alt efter, hvor meget sovs du gerne vil have og hvor tyk pølseretten skal være.

Den svenske kartoffelret varmes op til kogepunktet, så retten bliver mere fast i det. Smag til med salt og peber og pynt med klippet purløg. Serveres med ketchup som tilbehør. Velbekomme!

Tip: Har du prøvet at bage pølsehorn eller lave skildpadde på rismark?


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til svensk pølseret


1 løg
10 røde pølser
3 tsk paprika
Lidt olie eller stegemargarine

2 kg kogte kartofler

1 dåse tomatpuré
3 spsk ketchup
5-7 dl letmælk

Frisk purløg

Salt, peber