>

>

Romkugler på under 1 time

45 minutter

45 minutter

|

|

10 personer

10 personer

Dansk opskrift
Dansk opskrift

Romkugler på under 1 time

Romkugler på under 1 time

"Så børn, nu gramser I bare de her kager til mos og vupti, så er der romkugler"

"Så børn, nu gramser I bare de her kager til mos og vupti, så er der romkugler"

Opskrift af Lars Holmgaard

Supernem

Billede af romkugler
Billede af romkugler

Per person

Per person

4.75 kr

4.75 kr

|

500 g CO2e

500 g CO2e

|

0 g kød

0 g kød

Energifordeling

Energifordeling

4% protein

|

35% fedt

|

61% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

280 kcal

280 kcal

Loading...

45 minutter

|

10 personer

Dansk opskrift

Romkugler på under 1 time

Så børn, nu gramser I bare de her kager til mos og vupti, så er der romkugler

Så børn, nu gramser I bare de her kager til mos og vupti, så er der romkugler

Af Lars Holmgaard

Billede af romkugler
Billede af romkugler

Per person:

4.75 kr

500 g CO2e

0 g kød

Energifordeling

4% protein

35% fedt

61% kulhydrat

280 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Det her er en opskrift på romkugler, der er perfekt at lave sammen med børn. De elsker at få lov at pakke kagerne ud og gramse dem til mos! At opskriften så er lavet ud fra købekager og ikke indeholder nogen større kulinariske spidsfindigheder må I lige leve med denne gang. Slutresultatet smager fuldstændigt som de trøfler man køber hos bageren.

Ca. 10 romkugler

Find en stor skål og hæld hindbærrouladen og mazarintærte ned i den. Tilsæt syltetøj, romessens og kakaopulver og ælt det hele sammen til det bliver en stor, chokoladebrun masse. Rul kugler på ca. 2 cm i diameter ud af chokolademassen og tril kuglerne i forskellige farver drys. Sæt romkuglerne i køleskabet i en halv times tid og server!

Tip: Se nemt opskriften på din telefon - scan QR koden:

Ingredienser

  • 1 hindbærroulade

  • 1 mazarintærte

  • 1 spsk hindbærsyltetøj

  • 1/2 flaske romessens

  • 2 spsk kakaopulver

  • Forskelligt drys

Allergener

Gluten, æg, mælk, nødder (typisk mandler i mazarin), muligvis soja (i færdigkøbte kager), afhængigt af drys

Sundhed

Romkugler er en klassisk restekage med høj sukker- og fedtprocent, lavt fiberindhold og mange tomme kalorier. De overholder ikke de danske kostråd og bør betragtes som en dessert eller lejlighedssnack. Hjemmelavede romkugler kan dog være et mindre forarbejdet alternativ til købeudgaven.

Historie

Romkugler er en klassisk dansk konfekt, der kombinerer sødme, chokoladesmag og et strejf af rom. Traditionelt laves de af kagerester, som smuldres og blandes med ingredienser som kakao, syltetøj og romessens, hvorefter massen formes til kugler og rulles i krymmel eller kokos.

Historisk baggrund

Romkugler opstod som en måde at udnytte kagerester på, hvilket gjorde dem til en populær snack hos bagere og i hjemmet. Deres popularitet skyldes ikke kun den lækre smag, men også den bæredygtige tilgang til madlavning ved at minimere madspild.​

Moderne variationer

I dag findes der mange variationer af romkugler. Nogle opskrifter inkluderer ingredienser som Nutella, marcipan eller forskellige typer krymmel for at give en ny twist til den klassiske smag. Derudover eksperimenterer mange med forskellige former og størrelser, hvilket gør romkugler til en alsidig og kreativ delikatesse.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn