Billede af rejecocktail med tigerrejer

Rejecocktail med tigerrejer og hjemmelavet fedtfattig dressing

Kan være klar om 20 min

Rejecocktail var et stort hit i 80'erne og jeg fik lige lyst til at lave den her for nyligt, så her er min opskrift på klassikeren fra det danske køkken. Det behøver ikke være stenaldermad, tang og umami det hele - vi er ikke så krukkede herhjemme, så tag det smalle slips på, put mousse i håret og tag med på en kulinarisk rejse tilbage til 80'erne inden du kan nå at sige 'bred ymer'!

Det bedste tip til at tø rejerne op hurtigt
Køb en pose frosne rejer og en pose tigerrejer - nemmest hvis begge er kogte. Et tip til at tø dem op hurtigst muligt er at du åbner poserne og hælder rejerne ned i en stor skål med koldt vand. Vandet må IKKE være lunkent eller varmt - det ødelægger rejerne og kan give dig dårlig mave. Undlad også at tø dem op i mikrobølgeovnen. Hvis du har ekstra travlt kan du lade det kolde vand løbe fra vandhanen og ned i skålen, så går det ekstra hurtigt.

Rør dressingen sammen
Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål og sæt det i køleskabet indtil du skal bruge det, så opløses paprikaen bedre med creme fraichen. Dressingen er fedtfattig (du vælger selv fedtprocenten i creme fraichen) og den er en anelse sød med en lille smule chilismag. Du er velkommen til at spice den yderligere op med fx. nogle dråber Tabasco eller chilipulver.

Salat
Tag halvdelen af et iceberg salathoved og hak det meget fint. Vupti, det var salaten.

Anretning
I 80'erne blev rejecocktails serveret i et højt glas, men jeg har nu valgt at lave det på en tallerken denne gang. Du finder 4 tallerkener og lægger lidt icebergsalat nederst på hver. Dernæst fordeler du de små rejer ligeligt og pynter med nogle få tigerrejer på toppen. Træk en generøs stribe dressing hen over tallerkenen inden du lægger en grissinistang på tværs.

Så er der serveret rejecocktail! Rigtig god fornøjelse!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til rejecocktail med tigerrejer


Dressing
1,5 dl creme Fraiche eller fromage frais
1 spsk sød chili sauce
1 tsk paprika
Saften fra 1/2 lime
Friskkværnet salt og peber

500 gr frosne rejer
100 gr store tigerrejer

1/2 iceberg salathoved
4 grissini stænger