Lasagne med bechamelsovs
Kan være klar om 1 time og 10 minutterTænd ovnen på 175 grader.
Sådan laves kødsovsen
Hvidløg hakkes og svitses kort i olivenolie inden kødet tilsættes. Når kødet er brunet hældes de hakkede tomater, passata, basilikum, chili, vineddike og rørsukker ved og lad blandingen stå og simre i 15 minutter mens bechamelsovsen laves.
Bechamelsovs
Smelt margarinen ved svag varme i en kasserolle og drys hvedemel i mens der piskes. Når blandingen begynder at virke tør, tilsættes mælk mens der røres rundt. Sovsen varmes op inden der hældes parmesan ost i. Smages til med salt og peber.
Lasagneplader, kødsovs, bechamelsovs... og gentag!
Smag kødsovsen til med salt og peber og læg et lag lasagneplader i et ovnfast fad. Hæld derefter skiftevis kødsovs, bechamelsovs og lasagneplader i 3 lag og slut af med gratineringsosten øverst.
25 minutter i ovnen ved 175 grader
Lasagnen skal dækkes med staniol og have ca. 25 minutter i ovnen. Osten skal være smeltet, ikke sprød. Velbekomme!
Tip: Kødsovsen er stort set den samme som jeg laver til spaghetti bolognese så, hvis du laver en stor portion italiensk kødsovs, så har du også til lasagne. Prøv også moussaka som ligner lasagne en del.
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til lasagne
Kødsovs
2 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
1 ds hakkede tomater
1 brik tomat passata
2 spsk basilikum
3 spsk balsamico vineddike
2 spsk rørsukker
Bechamelsovs
50 g margarine
4 spsk hvedemel
5 dl letmælk
50 g revet parmesan
1/2 tsk revet muskatnød
Salt, peber, chili
Tilbehør
Et halvt iceberg
4 tomater
50 g feta
350 g revet mozarella/cheddar ost til gratinering (2 poser)