>

>

Lakridsmandler

20 minutter

20 minutter

|

|

2 personer

2 personer

Lakridsmandler

Lakridsmandler

"Superlækker snack!"

"Superlækker snack!"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af lakridsmandler
Billede af lakridsmandler

Per person

Per person

7 kr

7 kr

|

300 g CO2e

300 g CO2e

|

0 g kød

0 g kød

Energifordeling

Energifordeling

13% protein

|

72% fedt

|

15% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

320 kcal

320 kcal

Loading...

20 minutter

|

2 personer

Lakridsmandler

Superlækker snack!

Superlækker snack!

Af Lars Holmgaard

Billede af lakridsmandler
Billede af lakridsmandler

Per person:

7 kr

300 g CO2e

0 g kød

Energifordeling

13% protein

72% fedt

15% kulhydrat

320 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Rist mandlerne på en tør pande og dryp en smule olivenolie på dem til allersidst. Det skal kun lige være så lidt at lakridspulveret kan hænge fast på mandlerne, så mængden skal du lige vurdere. Kommer der for meget olie på går det sunde lidt af lakridsmandlerne, men er der for lidt, falder lakridspulveret af.

Dernæst drysser du en teskefuld lakridspulver på per 100 gram mandler, så i dette tilfælde, hvor jeg har lavet opskriften efter en pose med 250 g mandler skal du altså cirka drysse 2,5 teskefulde lakridspulver på. Ryst mandlerne godt og sæt dem til nedkøling (hvis du kan nå det inden de bliver spist). Haps, så er der sunde snacks!

Tip: Se nemt opskriften på din telefon - scan QR koden:

Ingredienser

  • 2,5 tsk lakridspulver

  • 250 gram mandler

  • Lidt olivenolie

Allergener

Nødder (mandler)

Sundhed

Lakridsmandler er en sundere snack sammenlignet med slik eller chips, da de består af sunde fedtsyrer, protein og fibre fra mandlerne. Lakridspulver indeholder antioxidanter og naturlig smag uden sukker. Mængden af olie er beskeden. Dog er kalorieindholdet relativt højt, så det er bedst i moderate mængder. Alt i alt en god snack inden for de danske kostråd, især hvis man begrænser mængden og nyder dem som del af en varieret kost.

Historie

Lakridsmandler er en moderne dansk delikatesse, der kombinerer den karakteristiske smag af lakrids med sprøde mandler, ofte overtrukket med chokolade.​

Historisk baggrund

Lakridsens historie strækker sig over 2300 år tilbage til Kina, hvor den blev brugt som medicin. I Romerriget anvendte man den som hostemiddel, og senere fandt den vej til slikhylderne i Europa. I Danmark blev lakrids populært i det 19. og 20. århundrede, med virksomheder som Galle & Jessen og Høgh’s Lakridsfabrik, der producerede forskellige lakridsprodukter.

I 2009 introducerede Johan Bülow chokoladeovertrukket lakrids i Danmark, inspireret af en islandsk tradition. Denne innovation førte til en ny bølge af lakridsprodukter, herunder lakridsmandler, der kombinerer lakrids, chokolade og mandler.

Moderne variationer

I dag findes lakridsmandler i mange varianter, hvor man eksperimenterer med forskellige typer chokolade, krydderier og teksturer. De er blevet en populær snack og gaveidé, især i Danmark, hvor lakrids har en særlig plads i den kulinariske kultur.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn