Billede af kylling og rejer

Kylling og rejer med sur-sød sauce og stegte ris med æg og champignon

Kan være klar om 40 min

Sæt vand over til risene og lav kylling og sur-sød sauce imens risene koger.

Kylling og rejer
Svits hakket hvidløg og ingefær i olivenolie i 20 sekunder. Tilsæt kyllingekød i små stykker og steg det i 2 min. Tilsæt gulerod i små, aflange stykker og steg det hele videre i 3 min inden rejerne tilsættes til sidst. Steg videre 2 minutter og tag derefter panden af varmen.

Sur-sød sauce
Alle ingredienserne røres sammen i en lille gryde og lunes indtil sukkeret er opløst. Hæld saucen over retten, varm den igennem et par minutter og smag evt. til med sesamolie.

Nasi goreng / stegte ris med æg
Kog risene indtil der ikke er mere vand i bunden af gryden og sluk for blusset. Lad risene stå og trække i 5 min med låg på.

Hak løget fint og skær champignon og gulerod i små tern. Svits grøntsagerne i lidt olivenolie et par minutter på en varm pande. Tilføj æg og rør godt rundt indtil æggene er stivnet i små stykker.

Hæld risene i panden, varm det hele igennem og smag til med salt og peber. Server som tilbehør til kylling og rejer med sur-sød saucen i en skål for sig selv.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til kylling og rejer


1 fed hvidløg
1 tsk ingefær
250 gram kylling
1 gulerod
200 g rejer

Sur-sød sauce
1/2 dl hønsebouillon
1/2 dl lys vineddike
6 spsk rørsukker
1 knsp salt
1 ds tomatpuré (50 g)
1 spsk sojasauce

Nasi goreng
6 dl vand
4 dl ris
1/2 løg
100 g champignon
1 gulerod
3 æg