Billede af kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe med porrer, bacon og croutoner

Kan være klar om 35 min

Vi har desværre ikke nogen brændeovn, men vi kan da lave en dampende varm kartoffelsuppe, der varmer helt ind i knoglerne når sommeren er ved at visne væk og efteråret og vinteren trænger sig på.

Heldigvis er det meget nemt, men du skal bruge en blender eller en stavblender.

Du starter med at skrælle kartoflerne og lige hakke dem over i nogle små stykker så det ikke tager så lang tid at koge dem. Derefter skærer du det hvide af porren og hakker det fint. Så svitser du begge dele i lidt olivenolie i en suppegryde og tilsætter laurbærblade og timian.

Når grønsagerne er svitset i et par minutter, tilsætter du vand og bouillonterninger og lader suppen simre under låg i 10 minutter. Imens suppen koger, steger du baconen og skærer den ud i små tern bagefter.

Når du kan mærke på kartoflerne at de er ved at være kogte, tager du laurbærbladene op inden du blender suppen, tilsætter fløden og varmer suppen op så den lige når op at koge.

Server suppen rygende varm og drys lidt croutoner og ristet bacon på sammen med nogle enkelte strå af purløg.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til kartoffelsuppe


1/2 kg kartofler
1 porre
3 laurbærblade
1/2 dl friskhakket timian

1 liter vand
2 hønsebouillonterninger

2,5 dl fløde (vælg selv fedtprocenten)

1 pakke bacon

Brødcroutoner
Frisk purløg