Italiensk brød med durum
Kan være klar om 1 time og 50 minutterLun vandet i en gryde til det er håndvarmt. Opløs gæren i vandet og lad blandingen stå i 10 minutter. Tilsæt derefter olie.
Rør melet sammen med væsken i en stor skål og ælt det i 5 minutter. Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve i 30 minutter i køkkenet.
Ælt dejen let og form det til et rundt brød, som sættes på bagepapir på en bradepande. Brødet sættes til hævning under et fugtigt viskestykke i 30 minutter. Tænd ovnen på 200°.
Snit et kryds i toppen af brødet, uden at punktere dejen, drys dejen med durum mel og flagesalt og bag det i ovnen ved 200° i 30 minutter.
Køl brødet af på en rist og læg et viskestykke over for at undgå at skorpen bliver hård.
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til italiensk brød
50 g gær
3,5 dl vand
1 spsk oliveolie
125 g durum mel
400 g hvedemel
Flagesalt.