Billede af hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise med æg og olie

Kan være klar om 10 min

Det er selvfølgelig nemt lige at lange en af de billige bøtter med mayonnaise (ja, jeg insisterer altså på den oprindelige franske stavemåde fremfor 'majonæse') ned i indkøbskurven i supermarkedet. Og det gør jeg da også selv for det meste, meeen når nu det skal være lidt ekstra lækkert og der lige skal kræses lidt, så er det nu altså supernemt lige at drøne sin egen mayonnaise sammen.

Jeg bruger vindruekernenolie i denne opskrift, men du kan sagtens bruge andre olier som fx. solsikkeolie eller lignende. Sørg under alle omstændigheder for at du smager på olien inden du hælder den i mayonnaisen. Olien må ikke være bitter eller smage kraftigt - det passer slet ikke til mayonnaisens klassiske milde smag, så det skal være en fin, mild olie du bruger.

Sådan laver du mayonnaise på under 1 minut


Hæld et stuevarmt æg ned i en høj skål sammen med lidt citronsaft, salt og 2 dl vindruekerneolie. Brug en stavblender (jeg bruger en professionel Bamix som du kan købe hos Wuptii lige her) til at røre det sammen i nogle få sekunder.

OBS: Det er vigtigt ægget har stuetemperatur inden du bruger det - ellers kan mayonnaisen skille.Derefter smager du mayonnaisen til med friskkværnet peber og evt. lidt mere salt og citronsaft og vupti, så har du den lækreste, fyldige hjemmelavede mayonnaise på ingen tid!

Tip: Mange opskrifter på mayonnaise indeholder sennep, men det er jeg ikke ubetinget fan af i min mayo. Du skal bruge omkring en teskefuld sennep, hvis du gerne vil have smagen lidt mere skarp og kantet. God fornøjelse!

Tak til Søren Wind for tippet om at lave hele mayonnaisen i én arbejdsgang.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til hjemmelavet mayonnaise


1 æg
1 teskefuld citronsaft
Salt og friskkværnet peber

2 dl mild vindruekerneolie eller anden smagsneutral olie