Billede af hjemmelavet koldskål

Hjemmelavet koldskål uden sure citroner

Kan være klar om 15 min

Noget af det mest kølende og velsmagende man kan spise som dessert eller mellemmåltid på en varm sommerdag er koldskål. Oprindeligt var det en form for vælling, men i dag betegner det en mild og kold form for suppe, der er baseret på mælkeprodukter. Som regel med kammerjunkere, som er en sød form for tvebak - en slags småkage. Personligt vælger jeg de kammerjunkere, som er lavet på fuldkorn for de har lige det ekstra lækre bid frem for de helt lyse varianter.

Jeg er ikke så meget for smagen af citron, så min opskrift på koldskål er uden citron af samme grund. Du er selvfølgelig meget velkommen til at tilsætte en spsk citron, hvis du har lyst. :-)

Sådan laver du koldskål

Hæld de to bøtter med æggeblommer ud i en røreskål. Jeg bruger min KitchenAid køkkenmaskine, men mindre kan sagtens gøre det. Flæk en vaniliestang på langs og skrab kornene ned i skålen. Hæld de 4 spiseskefulde sukker i og pisk det godt sammen i et par minutter til det bliver en luftig og let masse.

Så hælder du tykmælk og kernemælk i skålen og ender op med 2 liter lækker koldskål - lige til at sætte i køleskabet eller servere med det samme på en varm solskinsdag! :-)


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til hjemmelavet koldskål


4 pasteuriserede æggeblommer (2 små bøtter)
4 spsk sukker
1 hel vaniliestang

1 l økologisk tykmælk
1 l økologisk kernemælk