Billede af hjemmelavet chokoladeis

Hjemmelavet chokoladeis lavet af bananer og kakao - intet andet

Kan være klar om 10 min

Indrømmet - Jeg troede ikke på det da vores ven Sara med store øjne fortalte at man kunne lave den lækreste chokoladeis udelukkende af bananer og noget kakaopulver. Det lød lige rigeligt alternativt og var langt fra de andre slags is jeg har lavet. Stenalderis eller raw is kalder nogen det. Men, så smagte jeg det og måtte bøje mig i støvet - det er imponerende så lækkert det smager og fordi man ikke får dårlig samvittighed efter hver bid fordi isen rent faktisk er sund, så gør det kun oplevelsen endnu bedre.

Betingelsen for at du kan lave chokoladeisen på kun 10 minutter er at du i forvejen har skåret et par bananer i skiver, lagt dem i en pose og frosset dem ned i mindst et døgn, så de er helt gennemfrosne. Men, så kan du også lynhurtigt tilberede den mængde is som du lige har brug for, efter hovedretten. Du behøver ikke gøre andet på forhånd.

Tag den frosne banan op og se om du kan banke den i lidt mindre stykker i en røreskål. Tag derefter en god stavblender (jeg bruger en Bamix stavblender) og blend de frosne bananstykker. I starten kan du kun få lidt kanter slået af bananerne, men pludselig, efter 1-2 minutter, forvandles det til en lys, cremet og luftig masse, der er basen i isen.

Så drysser du en spiseskefuld kakaopulver over og rører det sammen i 10-20 sekunder med stavblenderen.

Vupti, så er der altså spiseklar, sund chokoladeis, der er klar til servering med det samme!

Tip: Jeg har revet lidt mørk chokolade på et rivejern for at pynte isen på billedet foroven. Det smager også dejligt, men det er ikke nødvendigt.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til hjemmelavet chokoladeis


2 bananer
1 spsk kakaopulver

Det er det hele.