Billede af hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg og brun sovs og kartofler

Kan være klar om 45 min

Skrub kartoflerne godt så de er rene og fine. Jeg bruger som regel den grove side på en ny skuresvamp til det og det fungerer rigtig fint. Hæld kartoflerne i en gryde og hæld vand ved så der lige er en centimeter vand over kartoflerne. Tilsæt en teskefuld salt og tænd på fuldt blus. Når vandet koger sætter du uret på 20 minutter og laver resten af opskriften imens.

Rør 1 teskefuld salt og omtrent halvt så meget peber sammen med kødet, men pas på ikke at mose farsen for meget sammen for så bliver bøfferne meget tunge og tætte. Krydderierne skal bare lige vendes sammen med kødet. Form 4 bøffer af oksefarsen på 2-3 cm tykkelse.

Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Find en pande frem og hæld et par spiseskefulde olivenolie (du kan også bruge smør, hvis du hellere vil det) på inden du steger løgene bløde. Tag løgene af og læg dem på en tallerken og læg staniol over indtil resten er færdigt.

Så skruer du op på 3/4 blus og steger bøfferne 3 minutter på hver side. Når tiden er gået lægger du dem i en lav skål og lader dem hvile med staniol over mens du laver sovsen.

Her omkring er kartoflerne nok ved at være færdige, men lad være med at hælde kartoffelvandet ud - det skal du bare hælde over på den pande du har stegt løg og bøffer på. Når det lige er bruset af, tilsætter du bouillonterningen og tomatpuréen. Rør rundt og hæld sovsen gennem en si i en kasserolle. Det er lidt nemmere at arbejde med sovsen dér fremfor i en pande.

Nu jævner du sovsen ved at drysse brun Maizena ned i indtil den er så tyk som du bedst kan lide den. Hæld en halv til en hel deciliter sødmælk i sovsen for lige at give den en mild og cremet smag og smag til med salt og peber.

Servér hakkebøfferne med kartofler, brun sovs og læg de bløde løg oven på. Velbekomme!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til hakkebøf med bløde løg


500 g hakket oksefars

1 kg kartofler

6-8 små skalotteløg

1 okse bouillonterning
1 spsk tomatpuré
1/2 dl sødmælk
Maizena brun jævning

Salt og friskkværnet peber