Billede af grove burgerboller

Grove burgerboller med rugmel og sesamfrø. Lav selv lækre, hjemmelavede burgere

Kan være klar om 1 time og 50 minutter

Grove burgerboller - 6 stk
Lun vandet til det er fingervarmt enten på komfuret eller ved at give det 20 sekunder i mikrobølgeovnen. Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, salt, olie og æg. Rør godt rundt og tilsæt rugmel og havregryn. Ælt dejen (eller brug røremaskine) og tilføj hvedemel indtil dejen hænger godt sammen.

Lad dejen hæve 1 time. Slå derefter dejen sammen igen og del den op i 6 boller, som du trykker flade. Lad bollerne hæve i en halv time mere, pensl med mælk eller æg og drys sesamfrø over. Bag dem derefter i en forvarmet ovn på 215 grader i 10-14 minutter.

Burger - 6 stk
Imens bollerne hæver anden gang, så pil bladene fra icebergsalaten, skyl dem godt og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle bagefter. Bland oksefarsen med salt og peber (ca. 1 tsk af hver) og ælt det godt sammen. Del oksefarsen op i 6 lige store dele og tryk bøfferne godt flade inden de steges et par minutter på hver side ved høj varme. Jeg steger som regel bøfferne i så kort tid at de stadig er røde inden i når jeg tager dem af panden og lægger dem derefter under et par stykker staniol i 5-10 minutter. Så er de perfekt saftige til serveringen.

Mens bøfferne hviler, skærer du nogle tykke skiver af auberginen og griller dem på panden. Gril derefter baconskiver og lav burgeren som på billedet. Det smager fantastisk og børnene synes det er sjovt at være med til at lave deres egne burgere.

Tip: Læg en skive god ost på bøffen mens den står og trækker, det smager superlækkert.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til grove burgerboller


Grove burgerboller
25 g gær
2,5 dl vand
1 tsk sukker
knivspids salt
1 æg
1 dl olie
1 dl groft rugmel
1 dl havregryn
ca. 4 dl hvedemel

Sesamfrø
Mælk eller æg til pensling

Burgeropskrift
1 icebergsalat
1 aubergine
2 tomater
1/2 agurk

500 gr oksefars
1 pakke bacon
Ketchup