Grovboller med spelt, havregryn og birkes
Kan være klar om 8 timer og 30 minutterRør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, honning, birkes, havregryn og speltmel og rør hvedemel i blandingen, lidt efter lidt. Læg mærke til at de blå birkes skal æltes ind i dejen - ikke drysses oven på. Ælt dejen 5 min og lad den hæve tildækket i kølebskabet natten over.
Tænd ovnen på 200°.
Ælt dejen igennem og del den op i 16 lige store dele, som rulles til boller. Sæt dem på bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve 10 min.
Bollerne bages ved 200° i 27 min eller til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en rist.
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til grovboller
750 ml vand
25 g gær
1 spsk salt
1 spsk honning
2 spsk blå birkes
125 g grove havregryn
100 g speltmel
850 g hvedemel