Billede af fastelavnsboller

Fastelavnsboller med lækker vaniljecreme

Kan være klar om 2 timer og 30 minutter

Bolledej
Hæld mælken i en gryde og opvarm den forsigtigt til den er lunken. Tag en stor skål, hæld den lune mælk i og rør den sammen med gæren. Blødgør smørret i en mikroovn nogle få sekunder inden du ælter det sammen med den lune gærmasse, sukker, æg og det meste af melet. Læg et låg eller viskestykke over skålen og sæt dejen til hævning i 1 time.

Creme
Hæld æg, sukker, sødmælk, mel og vanillekorn i en gryde og pisk det godt sammen mens du varmer det op til kogepunktet. Lad massen koge i 5 minutter mens du stadig pisker løs. Hæld så cremen i en skål og lad den køle af.

Når dejen har hævet i en times tid, drysser du mel ud på bordet og ælter dejen godt igennem. Her skal du lige mærke efter, hvor meget af den resterende mel, der skal tilsættes - det kan variere en smule fra gang til gang. Dejen skal være fast, uden at være tør og omvendt må den heller ikke være klistret og våd.

Rul dejen ud til en stor plade og lav 3 snit i den på hvert led, så du har 16 små stykker dej. Læg 1 spsk creme midt på hvert dejstykke, saml dejen om fyldet og klem det sammen i kanterne så cremen ikke løber ud. Tril det til boller og sæt dem med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir på. Lad bollerne hæve i 45 minutter inden du bager dem midt i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 10 minutter.

Glasur:
Rør flormelis sammen med en smule vand (det er meget lidt vand du skal bruge) og læg en teskefuld glasur på hver bolle.

Servér bollerne og nyd dem til fastelavn!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til fastelavnsboller


Bolledej
1 dl sødmælk
50 g gær

4 spsk sukker
1 pasteuriseret æg
125 g smør
400 g hvedemel / 6 dl

Creme
2 pasteuriserede hele æg
4 spsk sukker
4 dl sødmælk
3 spsk hvedemel
Vanillekorn fra en vanillestang

Glasur
100 g flormelis / 2 dl
1 spsk vand