Billede af bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade og icing

Kan være klar om 45 min

Smelt smørret
Start med at lægge smørret i en lille gryde og sæt det over for svagt blus så smørret kan smelte og bagefter nå at køle ned mens du forbereder resten. Skær også ca. 75 gram smør af og lad det stå og blive blødt på en tallerken så det er klart når du skal lave icing til sidst.

Tænd ovnen på 200 grader.

Pisk æggene luftige
Brug en håndpisker eller en stavblender til at piske æggene hvide, skummende og luftige, mens du drysser vaniliesukker og sukker i æggemassen lidt efter lidt.

Skræl og mos bananerne og hak chokoladen groft.

Så rører du mel, bagepulver, bananer og chokolade sammen med æggemassen og den den smeltede og afkølede smør. Sæt 12 muffinsforme på bordet og fordel dejen i dem inden du bager de lækre bananmuffins midt i ovnen i 12-14 minutter ved 200 grader.

Icing
Mens de bager i ovnen, så rører du det blødgjorte smør sammen med flormelissen og tilføjer vanilieessens og lidt varmt vand. Du kan justere konsistensen af icingen ved at tilføje flormelis eller vand. Brug en kagesprøjte til at lave de fine mønstre som på billedet eller put icingen i en lille plastikpose og klip hjørnet af - så kan du klemme tynde stråler af icingen ud på den måde.

Tip: Prøv også den fantastiske banankage!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til bananmuffins med chokolade


125 g smør

2 æg
150 g sukker
1 tsk vaniliesukker

200 g hvedemel
2 tsk bagepulver

2 godt modne bananer
100 g mørk chokolade

12 muffinforme

Icing
75 gram smør
150 gram flormelis
1 knivspids vanilie essensessens
1 spsk varmt vand