Billede af artiskok- og jalapenos dip

Artiskok- og jalapenos dip med parmesan og flødeost

Kan være klar om 10 min

Mangler du en god dip, hvor der er en god smag af parmesanost, chili og hvidløg, så skal du endelig prøve denne, der heldigvis også er utroligt nem at lave.

Det er oprindeligt en amerikansk opskrift på artiskokdip med jalapenos, men jeg har justeret den så den er knapt så fed. Mange putter mayonnaise i opskriften, men det er der absolut ingen grund til, så lad hellere være med det.

Vi har spist den til Bugles chips, men den er lige så god til en gang tapas eller en omgang kiks.

Sådan laver du den lækreste dip til chips


Du starter med at hælde vandet fra artiskokkerne og derefter blender du artiskokhjerterne i en skål. Gerne med en stavblender (jeg bruger denne Bamix - det er absolut den bedste ud fra min erfaring) men ellers kan du også bruge funktionen med pulserende blending på en almindelig blender.

Hak den grønne chili (eller de to jalapenos) fint og hæld dem ned i skålen sammen med revet parmesanost, Philadelphia ost og et halvt finthakket hvidløg inden du giver det hele en hurtig tur med blenderen igen indtil dippen har en lækker cremet konsistens, som en god dip skal have.

Der bliver ca. 3 dl dip af ingredienserne og det smager pragtfuldt med den lækre, trevlede konsistens fra artiskokhjerterne, den spidse smag af chili og den gode, saltede parmesansmag. Nyd den til en god film og en pose chips!

OBS: Sæt låg på dippen og opbevar den i køleskabet, så kan den holde sig i 3-4 dage uden problemer.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til artiskok- og jalapenos dip


1 dåse artiskokhjerter

1 grøn chilli eller 2 jalapenos
50 gram revet parmesan ost (ca 1 dl revet)
200 gram flødeost fx Philadelphia Light
1/2 fed hvidløg

1/2 tsk salt
Friskkværnet peber