Billede af hjemmelavet hummus

Hjemmelavet hummus med hvidløg og frisk limesaft

Kan være klar om 1 time og 45 minutter

Hummus hedder også حمّص som betyder 'kikærter' og det er jo egentlig ret beskrivende for denne lækre dip fra Mellemøsten. Jeg synes det smager fantastisk sammen med lidt brød eller som dip til agurke- og gulerodsstænger i madpakken.

Et halvt døgn før du skal bruge hummus'en skal du lægge kikærterne i blød i koldt vand. Dvs. du fx. kan lægge dem i blød om morgenen inden du skal på arbejde, så er de klar til at blive kogt når du kommer hjem. De skal nemlig koge i 1,5 time under låg (husk at skifte vandet inden du hælder dem i gryden), så det er vigtigt du sætter dem på komfuret i god tid inden spisetid.

Når kikærterne er kogt, hælder du olivenolie, hvidløg og saften fra en lime ned til dem og bruger en stavblender til at lave en god, tyk pasta. Jeg kan godt lide min hummus når den er ret fint blended, men det er helt op til dig, hvor meget struktur, der skal være i pastaen. Hvis hummus'en er for tyk og tør kan du spæde den op med en skefuld vand ad gangen til den har en passende konsistens.

Tip: Mange opskrifter på hummus indeholder en spiseskefuld sesampasta, der hedder Tahin og det kan du også sagtens tilføje - det smager dejligt. Men, Tahin er relativt dyrt i forhold til den lille mængde man skal bruge, så medmindre du ret ofte laver hummus derhjemme kan det i mine øjne ikke svare sig at gå på jagt efter netop dén ingrediens.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til hjemmelavet hummus


2 dl kikærter
1 lime
2 hvidløg
2 dl olivenolie