Billede af chokoladekage

Chokoladekage med glasur - en klassiker

Kan være klar om 45 min

Når nu det er klassens time eller mor skal have kage med i mødregruppen, så er en lækker chokoladekage altid et hit fordi alle kan lide den, så her følger opskriften på en superlækker en af slagsen som er vanvittigt nem at lave.

Hæld vandet i en lille kasserolle og tænd for blusset.

Imens det lige koger op, så rører du alle de andre ingredienser sammen i en skål. Hvis du er så heldig at have en god køkkenmaskine, så kør det hele ned i skålen og lad den røre det hele sammen til en ensartet kagedej før du til sidst hælder det kogende vand i dejen til chokoladekagen.

Hæld dejen i en bradepande og bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Tip: Sæt uret på 25 minutter og stik en kødnål eller spisepind i kagen. Hvis der er chokolade på nålen så skal kagen lige have et par minutter mere.

Når kagen er kølet ned på en bagerist, rører du glasuren sammen og smører det ud over kagen. Stil kagen i køleskabet til den skal spises.

Mums, så er der chokoladekage!

Tip: Hvis du har lyst til at prøve den vildeste chokoladekage jeg nogensinde har smagt, med lækker chokoladecreme på toppen og bagt bund, så prøv denne chokoladekage opskrift.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til chokoladekage


Chokoladekage
150 g margarine
250 g sukker
175 g hvedemel

1 tsk vanillesukker
1 stk bagepulver
4 spsk kakao

2 æg

3/4 dl mælk
3/4 dl vand

Glasur
2 spsk kakao
250 g flormelis
2 spsk blødt smør
1/2 dl kogende mælk