Billede af waldorfsalat - hjemmelavet og fedtfattig

Waldorfsalat - hjemmelavet og fedtfattig med friske vindruer, æbler og creme fraiche

Kan være klar om 30 min

Da min svigermor lavede waldorfsalat for mange år siden, var der ikke noget, der hed stenfri druer, så hun stod og pillede stenene ud af hver enkelt drue, hvilket var et kæmpe arbejde når der skulle laves waldorfsalat til 10 personer. Sådan er det heldigvis ikke mere - hurra for stenfri druer, hvilket gør det noget nemmere og hurtigere at lave waldorfsalat.

Bland creme fraiche med sukker og salt
Du starter med at hælde bøtten med creme fraiche i en stor skål og blander det med sukker og salt.

Hak æbler, vinduer og valnødder
Flæk æblerne (det er bedst, hvis du ikke skræller dem), fjern kernehuset og skær æblerne i tern på ca. 1 cm. Skær vindruerne i halve og rør det hele i skålen sammen med groft hakkede valnødder og skiveskåret selleri. Personligt bryder jeg mig ikke om smagen af selleri, så jeg laver det altid uden, men det er selvfølgelig helt op til dig. Det smager glimrende uden selleri, skulle jeg lige hilse og sige!

Sæt waldorfsalaten på køl indtil den skal serveres og voila, så er der lækker og frisk waldorfsalat!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til waldorfsalat - hjemmelavet og fedtfattig


250 g stenfri grønne vindruer
3 æbler
50 g valnødder
1 stang bladselleri

1 spsk sukker
1/2 tsk fint salt
500 g creme fraiche 6% (en bøtte)