Billede af verdens bedste brød bagt i gryde

Verdens bedste brød bagt i gryde - skal ikke æltes

Kan være klar om 15 timer

Dette grydebrød er utroligt nemt at bage. Det er perfekt for både børn og ældre fordi det ikke skal æltes. Ulempen er at det tager 15 timer at lave, så du skal begynde over et halvt døgn før du skal spise brødet, men langt det meste er heldigvis hævetid.

Sådan gør du


Først smuldrer du gæren ud i vandet i en stor skål og rører det godt rundt. Så tilsætter du melet og saltet og rører rundt til det er en ensartet masse. Husk du ikke behøver ælte dejen. Lad dejen stå og hæve i 12 timer.

Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud derpå. Fold dejen ind over sig selv 3 gange, skiftevis højre og venstre. Læg dejen i et oliesmurt fad og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve 2 timer mere.

Varm en gryde op i ovnen


Varm ovnen op til 250 grader og sæt en stor gryde derind så den kan blive varmet op.

Når gryden er gennemvarm tager du den ud og vipper dejen ned i gryden. Gryden skal være så tilpas stor at dejen kun når op til midten af den. Læg låg på gryden og sæt grydebrødet i ovnen.

OBS: Du skal være sikker på at alle grydens dele kan tåle 250 grader! Jeg bruger en støbejernsgryde fra Le Creuset, hvor jeg har skruet knoppen af fordi den ikke kan tåle varmen. Er du i tvivl, så lad hellere være så du ikke ødelægger dine gryder.

Bag grydebrødet i en halv time


Grydebrødet skal bage i 30 minutter under låg ved 250 grader med varmluft. Derefter skruer du ned på 225 grader og bager brødet videre i 15 minutter uden låg.

Når brødet er færdigbagt vipper du det ud af gryden (pas på fingrene!) og lader det køle ned på en rist med bunden i vejret i mindst 20 minutter inden du serverer det.

Velbekomme!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til verdens bedste brød bagt i gryde


625 g (ca. 1 liter) mel
5 dl vand
2 tsk salt

En lille klump gær på størrelse med en ært.

Og ja, det er alle de ingredienser du skal bruge. :)