>

>

Marinerede champignon med skalotteløg og frisk estragon

15 minutter

15 minutter

|

|

2 personer

2 personer

Fransk opskrift
Fransk opskrift

Marinerede champignon med skalotteløg og frisk estragon

Marinerede champignon med skalotteløg og frisk estragon

"Italiensk anti-pasti, der serveres kold. Glimrende tilbehør til fx. moussaka."

"Italiensk anti-pasti, der serveres kold. Glimrende tilbehør til fx. moussaka."

Opskrift af Lars Holmgaard

Supernem

Billede af marinerede champignon
Billede af marinerede champignon

Pris, CO2 og kød per person

Pris, CO2 og kød per person

9 kr

9 kr

|

150 g CO2e

150 g CO2e

|

0 g kød

0 g kød

Energifordeling

Energifordeling

11% protein

|

65% fedt

|

24% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

110 kcal

110 kcal

Loading...

15 minutter

|

2 personer

Fransk opskrift

Marinerede champignon med skalotteløg og frisk estragon

Italiensk anti-pasti, der serveres kold. Glimrende tilbehør til fx. moussaka.

Italiensk anti-pasti, der serveres kold. Glimrende tilbehør til fx. moussaka.

Af Lars Holmgaard

Billede af marinerede champignon
Billede af marinerede champignon

Per person:

9 kr

150 g CO2e

0 g kød

Energifordeling

11% protein

65% fedt

24% kulhydrat

110 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Varm en pande op på højeste blus, hæld olivenolie på og svits champignonerne sammen salt og friskkværnet peber i 4 minutter.

Tilsæt grofthakkede løg. Hæld hvidvinseddike rundt i kanten på panden og tilføj 4 spsk olivenolie mere. Kog det i et minut og hæld det i en skål. Tilsæt estragonblade og lad retten stå i køleskab til den skal serveres.

Ingredienser

  • 500 g champignon

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • 2 skalotteløg

  • 3 spsk hvidvinseddike

  • 5 blade frisk estragon

Allergener

Ingen deklarationspligtige allergener

Sundhed

En meget sund, kalorielet og smagfuld ret, velegnet som forret, tilbehør eller tapas:

  • Champignon er rige på fibre, B-vitaminer og umami

  • Eddike og urter giver smag uden kalorier

  • Olivenolie bidrager med sunde, umættede fedtsyrer
    Retten har et lavt energiindhold og højt næringsindhold, og fungerer særligt godt i en balanceret kost. Den er også plantebaseret og vegansk.

Historie

Marinerede champignon – fra konservering til kulinarisk klassiker

Marinerede champignon har rødder i gamle konserveringstraditioner, hvor man brugte eddike, olie og krydderier til at forlænge holdbarheden af svampe og grøntsager. Denne metode blev især anvendt i Europa og Middelhavsområdet, hvor man ønskede at bevare sæsonens høst til senere brug.​

I det 20. århundrede blev marinerede champignon populære som en del af antipasti i det italienske køkken og som tilbehør i det franske og spanske køkken. De blev serveret kolde som en del af forretter eller tapas, ofte sammen med andre marinerede grøntsager og kødprodukter.​

I dag er marinerede champignon en alsidig ret, der nydes over hele verden. De kan serveres som tilbehør til kødretter, som en del af en tapas-anretning eller som topping på salater og smørrebrød. Deres syrlige og krydrede smag gør dem til en favorit blandt mange, og de kan nemt tilpasses med forskellige krydderier og urter efter smag.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn