Billede af kyllingeburger

Kyllingeburger med hvidløg, salsa og urter i hjemmelavede boller

Kan være klar om 3 timer og 20 minutter

Burgerboller
Blødgør smørret kort i mikrobølgeovnen. Lun mælk og vand i en kasserolle og bland smørret i. Opløs gæret i blandingen og lad det trække i 10 min.

Bland mel med sukker og salt. Tilsæt mælkeblandingen lidt af gangen og til sidst ægget. Rør rundt til det bliver en samlet dej - tilføj evt. mere hvedemel. Ælt i 5 minutter. Læg dejen i en smurt skål og lad den hæve i 1 time.

Del dejen i 6 lige store dele, tril dem til kugler og sæt dem på et stykke bagepapir. Tryk dem flade og lad dem hæve i 1 time mere. Tænd ovnen på 200°. Pensl brødene med vand og drys med sesamfrø. Bag brødene ved 200° i 12 minutter.

Kylling
Hak krydderurterne, løget og hvidløg og bland det hele sammen med kødet, croutonerne og ægget. Har man ikke croutoner, kan man nemt riste et par skiver daggammelt franskbrød skåret i små tern i olivenolie på en varm pande. Lav 6 bøffer og grill dem i 4 minutter på hver side. Tryk bøfferne meget flade med en spatel.

Lav burgerne med en dressing-smurt bollebund nederst, iceberg, kyllingebøf, tomater, salsa og burgertop. Burgerne mætter meget, så de 6 burgere, der bliver af denne opskrift kan fint strækkes til 6 personer, hvis der serveres lidt ovngrillede kartofler til.

Tip: Overvej oksekødsburgerne i groft brød som også er meget lækre.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til kyllingeburger


Burgerboller
30 g smør

1,5 dl mælk
1/2 dl vand
20 g gær

375 g hvedemel

2 tsk rørsukker
1 tsk salt
1 æg

1 lille pose sesamfrø

Kyllingebøf
500 g kyllingefars
1/2 dl friske urter (dild, persille og purløg)
1 æg
1 dl croutoner
1/2 løg
2 fed hvidløg
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber

Salat
Iceberg salat eller lignende
3 tomater

Dressing
2 dl fromage frais
20 tern feta