>

>

Kanelsnegle med jordbær og kardemomme

120 minutter

120 minutter

|

|

12 personer

12 personer

Dansk opskrift
Dansk opskrift

Kanelsnegle med jordbær og kardemomme

Kanelsnegle med jordbær og kardemomme

"Blød og smørmættet med sødmefuld kanelduft og et sødt twist fra tørrede jordbær – som en varm krammer i snegleform"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af kanelsnegle
Billede af kanelsnegle

Per person

Per person

5 kr

5 kr

|

350 g CO2e

350 g CO2e

|

0 g kød

0 g kød

Energifordeling

Energifordeling

7% protein

|

38% fedt

|

55% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

320 kcal

320 kcal

Loading...

120 minutter

|

12 personer

Dansk opskrift

Kanelsnegle med jordbær og kardemomme

Blød og smørmættet med sødmefuld kanelduft og et sødt twist fra tørrede jordbær – som en varm krammer i snegleform

Blød og smørmættet med sødmefuld kanelduft og et sødt twist fra tørrede jordbær – som en varm krammer i snegleform

Af Lars Holmgaard

Billede af kanelsnegle
Billede af kanelsnegle

Per person:

5 kr

350 g CO2e

0 g kød

Energifordeling

7% protein

38% fedt

55% kulhydrat

320 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Dejen:
Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og mel. Riv smørret på et rivejern og hæld det i dejen. Ælt dejen godt i et par minutter. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time til dobbelt størrelse.

Remonce:
Rør smør, brun farin, kanel og vanilje sammen til en blød masse. Vend de finthakkede tørrede jordbær i.

Udrulning:
Rul dejen ud til et rektangel på ca 40x50 cm. Smør remoncen jævnt ud over hele fladen. Rul dejen sammen på den lange led til en stram roulade. Skær i 12 lige store stykker.

Anden hævning:
Placer sneglene på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 30-45 minutter.

Bagning:
Pensl med sammenpisket æg. Bag ved 200 grader (varmluft 180) i ca. 12-15 minutter, til de er let gyldne.

Pynt:
Drys lidt tørrede jordbær over kanelsneglene så snart du har taget dem ud af ovnen. Lad sneglene køle ned i 10 minutter inden du serverer dem.

Velbekomme! :)

Tip: Se nemt opskriften på din telefon - scan QR koden:

Ingredienser

Dej:

  • 500 g hvedemel (evt. med 100 g fuldkornshvedemel for ekstra bid)

  • 50 g rørsukker

  • 1 tsk fint salt

  • 2 tsk stødt kardemomme

  • 25 g frisk gær

  • 3 dl letmælk (lunet til ca. 37 grader)

  • 75 g smør (blødt)

Remonce:

  • 125 g blødt smør

  • 75 g brun farin

  • 2 spsk kanel

  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker

  • 3 spsk finthakkede tørrede jordbær

Pensling og pynt:

  • 1 sammenpisket æg

  • 1 spsk tørrede jordbær til drys

Allergener

Gluten (hvedemel), mælk (smør, mælk), æg

Sværhedsgrad

Middel, men opskriften kan lykkes for langt de fleste.

Sundhed

Denne version har reduceret sukkerindhold og eventuelt tilført fuldkorn, hvilket giver flere kostfibre. Kardemomme og jordbær tilføjer antioxidanter. En sød kage, som bør nydes i moderate mængder.

Historie

Kanelsneglen har rødder i det skandinaviske og nordeuropæiske bagværk, men dens historie trækker også tråde til flere andre kulturer. Krydderiet kanel kom til Europa via silkevejen allerede i antikken, men først i 1600- og 1700-tallet blev det for alvor populært i det nordiske køkken, hvor sukker, smør og krydderier begyndte at finde vej til hverdagsbagværket.

I Skandinavien fik kanelsneglen sin nu velkendte form i det 20. århundrede. Især i Sverige, hvor "kanelbullen" i 1920'erne og 1930'erne blev populær i takt med, at hvedemel, smør og sukker blev lettere tilgængelige for almindelige husholdninger. I Danmark fik kanelsneglen hurtigt sin egen version med lidt større, mere snaskede snegle ofte bagt i form eller på plade, gerne med glasur som prikken over i’et.

Kanelsneglen blev også et symbol på hygge og hjemmebag, tæt forbundet med kaffebord og samvær. I dag er den blevet et moderne bagværk, der ofte nyfortolkes med nye smagsgivere som kardemomme, nødder, karamel eller som her med tørrede jordbær, der tilfører et frisk, skandinavisk twist til den klassiske opskrift.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn