Billede af chokoladekage med chokoladecreme

Chokoladekage med chokoladecreme kakao og revet mørk chokolade

Kan være klar om 1 time og 15 minutter

Jeg har aldrig smagt noget lignende. Det bliver ikke bedre end dette! Denne chokoladekage er helt speciel fordi den består af to dele med hver sin konsistens, lavet af den samme chokoladecreme. Nederste del er bagt, mens øverste del er rå og lækker chokoladecreme med et fint drys af kakaopulver og raspet mørk chokolade. Kagen kan sagtens måle sig med de allerbedste kager fra bageren - og endda overgå dem. Prøv at bage den, den er nem og den smager fuldstændigt fantastisk!

Smelt chokoladen
Smelt chokolade og smør i en gryde for meget svag varme. Det passer omtrent med at det er smeltet når du har pisket æggeblommer og æggehviderne. Rør det sammen med en ske når både smør og chokolade er smeltet.

Tænd ovnen på 175 grader

Pisk æggeblommer og sukker
Tag lidt mere end halvdelen af sukkeret (ca 175 g) og pisk det sammen med æggeblommerne til du har en æggesnaps, hvor sukkeret er helt opløst.

Pisk æggehvider og sukker
Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt derefter resten af sukkeret (ca. 125 g) lidt efter lidt.

Vend chokoladen i æggeblommerne
Vend den smeltede chokoladeblanding sammen med æggeblommerne.

Vend det hele i æggehviderne
Vend derefter det hele i de piskede æggehvider ganske forsigtigt uden at slå luften ud af hviderne.

Bag kagen i ovnen
Så hælder du 2/3 af chokoladekagen i en springform og bager den i ovnen ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter. Resten af cremen sætter du i køleskabet så længe. Vent med at åbne ovnen til tiden er gået. Overfladen på kagen vil sprække og det er helt okay. Det er også helt normalt at chokoladekagen falder sammen når du tager den ud af ovnen, men det gør intet - så er der bare bedre plads til chokoladecremen.

Pynt med kakao og revet chokolade
Når chokoladekagen er færdigbagt, stiller du den til afkøling og når den er kølet helt ned hælder du resten af chokoladecremen oven på chokoladekagen og sigter kakao gennem en si. Riv en smule mørk chokolade på et rivejern som pynt - det giver lige det sidste med en lidt sprød chokoladekrymmel oven på. Kagen bliver bedst af lige at stå i køleskabet et par timer så den bliver mere fast.

Rigtig god fornøjelse med den lækreste chokoladekage jeg nogensinde har smagt.

PS: Hvis du napper hele kagen selv, så skal du sjippe uafbrudt i 18 timer for at forbrænde kalorierne... men, den er sgu det hele værd!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til chokoladekage med chokoladecreme


250 g mørk chokolade af god kvalitet
250 g smør

12 pasteuriserede æggeblommer (en pakke)
9 pasteuriserede æggehvider (en pakke)

300 g sukker

Oven på kagen
1 spsk kakao
20 g mørk chokolade