Billede af boller i karry

Boller i karry med koriander, spidskommen og hvidløg

Kan være klar om 50 min

Hvad kunne du tænke dig til aftensmad, Emil? - Boller i karry! er svaret som regel. Og det er også helt fint, men vi blev lidt trætte af at spise den helt klassiske version, så jeg har spiced opskriften lidt op og givet smagen mere kant. Du kan helt selv vælge, hvor meget af de forskellige krydderier du vil putte i - husk det. :)

Ris
Sæt vand over til risene og hæld dem i, når vandet koger. Tilsæt salt og lad risene koge indtil vandet er kogt væk fra bunden. Sluk for blusset og lad risene stå og trække i 10 minutter.

Kødboller - den grundige måde
Hæld vand i en stor gryde og bring det i kog sammen med 1 tsk salt. Rør ingredienserne til farsen sammen og form boller i hånden med en ske. Læg kødbollerne i gryden og vent til de kommer op til overfladen. Lad dem derefter koge 2 minutter ekstra og tag dem op af vandet med en hulske.

Kødboller - den hurtige måde
Snup en pose kødboller nede fra fryseren i Rema1000. Det gør vi som regel - det er helt ok og sparer dig for noget tid.

Karrysovs
Halver æblet og skær det i skiver. Skær guleroden i tynde, korte stænger. Varm derefter olien i en gryde og tilsæt karry, så det ristes nogle få sekunder. Tilsæt hakkede løg, hvidløg og ingefær og svits det kort ved middel varme. Tilsæt æble og gulerod og svits det hele i et par minutter.

Drys melet over blandingen i gryden, rør rundt og hæld derefter 3 dl vand fra kødbollerne i. Kog sovsen op og tilsæt mælk og madlavningsfløde derefter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Læg kødbollerne i, sluk for varmen og lad det stå og trække i et par minutter, mens der hakkes persille til pynten. Voila, boller i karry, der smager fantastisk!

Tip: Hvis du er glad for karryretter, så smag også koteletter i fad med ananas, bananer og karry - det smager superlækkert.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til boller i karry


500 g hakket kalv og flæsk
1/2 finthakket løg
1 æg
1/2 dl vand

1/2 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
1 spsk karry
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber

Pynt
3 spsk hakket persille

Ris
12 dl vand
1 tsk salt
8 dl basmati ris

Karrysovs
3 spsk olivenolie
1 spsk karry
1/2 løg i tynde skiver
1 fed hvidløg
1 spsk friskhakket ingefær

1 gulerod
1 æble

1 spsk mel
3 dl kogevand fra kødbollerne
250 ml madlavningsfløde
2 dl mælk

1 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber