Billede af bearnaisesauce

Bearnaisesauce med frisk esdragon

Kan være klar om 15 min

Det er altså supercool lige at kunne lave sin egen bearnaise sauce og det er helt sikkert noget, der imponerer både din kæreste, svigermor og nabo. Så, værsgo - her er opskriften på en god, hjemmelavet bearnaisesovs:

Læg smørret i en gryde og lad det stå og smelte ved svag varme. Når smørret er helt smeltet, tager du en sovseske og fjerner det øverste hvide lag. Man skummer sovsen, hedder det. Så tager du gryden af blusset og lader det stå og køle lidt ned mens du laver essensen.

Lav bearnaise essensen
Hak en mængde løg fint - enten skalotteløg eller rødløg - så du har en mængde, der ca. svarer til en spiseskefuld. Hæld det i en kasserolle sammen med 3 spsk sherryeddike, et laurbærblad og friskkværnet peber. Varm essensen op på svagt blus og kog det lidt ind så det bliver en tykkere essens.

Tilsæt koldt vand og æggeblommer
Tag gryden af varmen og tilsæt 1 spsk koldt vand. Pisk derefter 4 æggeblommer i essensen og bliv ved til saucen er kølet lidt af og begynder at tykne. Gryden må endelig ikke være for varm, det er derfor man tilsætter vandet først.

Tilsæt smør meget forsigtigt
Brug sovseskeen til forsigtigt at dryppe den klarede smør ned i essensen mens du pisker løs - tilsæt bare nogle få dråber af gangen. Bliv ved indtil du har pisket al smørret sammen med essensen. Tilsætter du for meget af gangen eller er gryden for varm, så skiller bearnaisesaucen og så er du nødt til at starte forfra.

Hak esdragon fint og drys det i sovsen, smag til med salt og servér til en god bøf.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til bearnaisesauce


250 g smør

3 spsk sherryeddike
1 spsk finthakket skalotteløg (eller rødløg)
1 laurbærblad
friskkværnet peber

4 pasteuriserede æggeblommer

1 tsk frisk esdragon