Billede af agurkesalat

Agurkesalat med friske agurker

Kan være klar om 15 min

Jeg har efterhånden opdaget at mange af de ting, som vi køber færdiglavede i supermarkedet fordi vi tror det er hurtigere og nemmere, slet ikke tager så lang tid at lave selv, som vi frygtede. I jagten på at lave den ultimative opskrift på hjemmelavede hotdogs, så prøvede jeg mig frem med en simpel og hurtig opskrift på hjemmelavet agurkesalat, man ikke behøver den store kokkeuddannelse for at lave og som ikke behøver blive hverken kogt eller lagret i lang tid for at blive god. Og det lykkedes!

I en mellemstor skål hælder du 1 dl vand og 1 dl eddike i sammen med en halv dl sukker. Der er ingen grund til at købe den dyreste eddike - det er samme produkt, der er i. Dog har jeg valgt en eddike uden farvestoffer i af rent principielle grunde.

Tilføj 1 tsk salt og kværn et godt drøn peber i skålen. Rør rundt med en ske indtil sukkeret og saltet er helt opløst.

Find derefter en god, stor agurk og riv den i tynde skiver på et rivejern. Hæld agurkeskiverne ned i skålen og sæt låg på skålen eller dæk den med folie indtil agurkesalaten skal bruges.

Du kan sådan set spise agurkesalaten med det samme, men den bliver kun bedre af at stå i køleskabet i et par timer inden servering. Nemmest og bedst er det faktisk at lave den aftenen før, så det rigtigt kan stå og trække. Det gør også at arbejdet er noget hurtigere og nemmere, når du fx. skal lave de omtalte hotdogs jeg nævnte før. Agurkesalaten er også formidabel til en god kylling med brun sovs og kartofler.

God appetit! :-)


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til agurkesalat


1 agurk

1 dl lagereddike (uden farve)
1 dl vand
1/2 dl sukker

1 tsk salt
1/2 friskkværnet peber