Billede af koteletter i fad

Koteletter i fad med friske champignon og rød peberfrugt

Kan være klar om 45 min

Tænd ovnen på 200 grader.

Hvis det er friske champignon du vil bruge, så starter du med at rense dem og skære dem i halvtykke skiver. Du skal ikke være bange for at skylle dem i vand, det er kun en gammel skrøne at man ikke må skylle svampe under vandhanen fordi man troede de ville suge vandet til dig. Det er dog ikke tilfældet, så skyld du bare jorden væk under vandhanen.

Skær rødløget i og den røde peber i tynde skiver.

Hæld derefter lidt olie i en gryde og steg koteletterne kort på hver side - bare lige så de tager lidt farve. Skru op for blusset og hæld champignon, løg og rød peber i gryden og svits det hele i et par minutter mens du sørger for at røre rundt så det ikke brænder på.

Hæld de to dåser tomatpuré i gryden sammen med en teskefuld paprika og 2 dl mælk og smag til med salt og friskkværnet peber. Jævn sovsen med lidt Maizena og når den har en tilpas tykkelse, hælder du forsigtigt retten over i et fad, der passer i størrelsen og sætter fadet i den varme ovn. Tænd for varmluftfunktionen, så får overfladen på retten får en fin farve og smag.

Hæld 4 dl ris i en lille gryde og hæld 6 dl vand ved. Tænd for fuldt blus og skru ned når det koger - derefter lader du bare risene stå og simre indtil vandet er kogt fra.

Når risene er kogt færdige, så er koteletterne i ovnen også færdige. Det tager 20-30 minutter og så er der meget nem aftensmad til hele familien. Rigtig god fornøjelse!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til koteletter i fad


500 gram koteletter

250 gram champignon
1 rødløg
1 rød peber

3 dl vand
2 små dåser tomatpuré
1 tsk paprika
2 dl mælk

Maizena jævning

4 dl ris
6 dl vand

Salt og friskkværnet peber