Billede af italienske kødboller

Italienske kødboller med friskhakket persille, hvidløg, parmesan og oliven

Kan være klar om 1 time

Kødboller
Rør farsen sammen med persille, parmesanost, hakket hvidløg, rasp, mælk, salt og peber. Brug en gaffel til at blande det eller kør det i en røremaskine på lave omdrejninger.

Brug en spiseske til at forme små kødboller på størrelse med en valnød og rul dem derefter i hvedemel. Varm en pande godt op med olie i og brun kødbollerne efterhånden som du får dem lavet. Husk at vende dem tit. De skal kun have et par minutter på panden inden du lægger dem i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 180 grader og begynd på sovsen.

Tomatsovs
Hæld alle ingredienser til sovsen i en kasserolle og varm det igennem inden du hælder det over kødbollerne i fadet. Sæt fadet ind i ovnen og lad det stå i 15 minutter mens du sætter vand over til pastaen. Prøvesmag en kødbolle og se om den er gennembagt - den må gerne være blød, bare den ikke er rå. Bliver kødbollerne stegt og bagt for længe, så bliver de hårde, så hold godt øje med dem. Den friske pasta skal bare koges i 3-4 minutter.

Serveres oven på den friske pasta og drysses med friskrevet parmesan. De italienske kødboller smager i øvrigt også fantastisk oven på basmati ris. Overvej også at prøve opskriften på spaghetti bolognese som er i samme italienske familie, men hurtigere at lave.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til italienske kødboller


Tomatsovs
4 chalotteløg
3 fed hvidløg
1 rød chili

1/4 dl hvidvinseddike

3 dåser hakkede tomater
1 brik passata (500 ml)

1 dl sorte oliven hakket
1 dl friskhakket basilikum
1 spsk friskhakket oregano

Pasta
500 g frisk pasta
Salt og friskkværnet peber