Billede af gulerodskage

Gulerodskage med chokolade og nødder

Kan være klar om 59 min

Det er ikke så tit jeg bager, men denne kage er så nem at lave at det meget vel kunne blive oftere at det sker. Gulerodskagen har en fin og neutral smag, så jeg tror næsten alle vil kunne lide den. Vores nabo blev ihvertfald rigtig glad for at der stod et stort stykke kage og ventede på hende da hun kom hjem! :-)

Tænd ovnen på 175 grader.

Du starter med at rive 5-6 gulerødder groft på et rivejern. Derefter pisker du sukker og æg godt sammen i en skål til det er en ensartet masse og sukkeret er helt opløst. Så blander du de revne gulerødder i og hælder olivenolien i. Rør det godt sammen med mel, natron, vaniljesukker og salt.

Hæld gulerodskagen i et ildfast fad og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.

Tip: Hvis du ikke er så glad for nødder så kan du sagtens undlade at putte dem i. Kagen smager fint alligevel. Prøv evt. også at tilsætte tørrede tranebær - det smager også skønt.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til gulerodskage


5-6 gulerødder (ca. 400 gram groft revet gulerod)

300 gram sukker
5 æg

1 dl olivenolie
300 gram mel
2 tsk natrium
2 tsk vanilje sukker
1 tsk salt

1 dl grofthakkede nødder, fx. mandler eller hasselnødder
1 dl grofthakket mørk chokolade