Billede af frikadeller

Frikadeller med couscous og græsk dressing

Kan være klar om 35 min

Frikadeller
Kog couscous i 9 dl vand og lad det trække i 5 minutter.

Rør kødet sammen med salt, peber, hakket løg, æg, chili, spidskommen, hakket hvidløg, 2 spsk hakket persille, smuldret feta og 1.5 dl færdigkogt couscous.

Form 20-25 små frikadeller og brun dem i olie på en varm pande. Skru ned til middel varme og steg frikadellerne i 6 minutter mere.

Tomat-agurkesalat
Skræl agurken, skær den igennem på langs, fjern kernerne med en teske og skær stængerne i tern, sammen med tomaterne. Hak hvidløg fint og bland det hele med finthakket dild. Smag til med salt og peber.

Dressing
Mos fetaen og bland det sammen med den græske youghurt og hakket purløg.

Retten serveres med resten af couscous'en, tomat-agurkesalaten og dressingen ved siden af. Der er rigeligt med frikadeller til næste dags madpakke.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til frikadeller


Frikadeller
6 dl couscous

400 g hakket svinekød
1 tsk salt
1/2 tsk peber
1 løg
2 æg

1 knsp chilipulver
2 tsk spidskommen
2 fed hvidløg
frisk persille
10 tern feta
2 spsk olie

Tomat-agurkesalat
1 agurk
6 tomater
2 fed hvidløg
frisk dild

Tilbehør
2 dl græsk youghurt
50 g feta
2 spsk purløg