Billede af bacon skildpadde

Bacon skildpadde på rismark

Kan være klar om 1 time

Du kan lave to bacon skildpadder af ingredienserne nedenunder og det er rigeligt til to voksne og evt. et barn, der kan nøjes med en halv padde.

Først lægger du fire stykker bacon på den ene led og fletter fire stykker bacon ind på den anden led.

I en skål ælter du salt, peber og hakket persille ind i farsen og deler den i to lige store dele, som du former til to lidt aflange bøffer.

Læg bøffen på baconen, vip kanterne op og tryk det hele lidt sammen. Vend skildpadden om så baconsamlingen er nederst.

Skær nogle små huller i baconen så du kan stikke cocktailpølserne ind. Jeg skar lidt kanter i cocktailpølserne inden jeg stak dem ind, så pølseenderne kommer til at ligne fødder og gjorde den bagerste pølse lidt spids så den ligner en hale. På hovedet skar jeg en ring rundt, som lige giver et indtryk af et rundt hovede.

Når begge er lavet sætter du dem på en rist i ovnen og stiller en bradepande med bagepapir under til at opfange det smeltede fedt fra baconen. Bacon skildpadderne skal have omkring 25 minutter i ovnen ved 175 grader og vil du have baconen lidt mere ristet så tænd for varmluften og sæt temperaturen op til 225 grader indtil baconen er som du bedst kan lide den.

Når du har sat skildpadderne i ovnen sætter du 3 dl ris over med 4,5 dl vand i og lidt salt - så er begge dele færdige på nogenlunde samme tid. Anret bacon skildpadderne på risen og servér med ketchup! :-)

Tip: Rul staniol omkring cocktailpølserne - så undgår du de bliver for tørre mens baconen bliver sprød.

Illustration til bacon skildpadde

Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til bacon skildpadde


400 g flæskefars
2 pk bacon (8 strimler)
12 cocktailpølser
1 dl hakket persille

3 dl ris (gerne vilde ris)
4,5 dl vand

Ketchup

Salt og peber